Nu skal haven have en omgang! Der er ikke noget som en dejlig have, men det kræver lidt arbejde af og til. Her kan du læse tre gode tips til, hvordan du gør haven klar til en ny sæson, og hvordan du får lige netop den have, du og din familie drømmer om.

Prøv scenarier af

Start med at gå sammen i familien eller hvem, der skal være sammen om haven, og diskuter, hvad I egentlig hver især kunne tænke jer. Det kan munde ud i en liste over ønsker: pool, æbletræ, lækker havestol, det kan være i øst og vest. Lav en liste og tal om, hvilke af disse ønsker, der er mest realistiske, og hvilke I simpelthen bare må have. Herefter kan I begynde at tegne haven op på et stykke papir. Find ud af, hvor de forskellige ting skal være, hvor bedene skal være og alt, hvad I har skrevet på listen. En god plan på forhånd er en afgørende ting at have.

Vær realistisk

Når det kommer til planterne og blomsterne og andre ting i haven, er det vigtigt at være realistisk. Ikke med hvad der kan lade sig gøre, men med hvor meget I egentlig har lyst til at vedligeholde. For mange bede og planter betyder langt mere arbejde, ligesom det gør med et drivhus eller en køkkenhave. Sørg derfor for at være realistisk med, hvor meget tid, I egentlig har lyst til at bruge på havearbejde, når haven først er færdig. Havearbejde kan være skønt, men det skal helst ikke være en sur pligt.

Søg inspiration på nettet

Der findes utallige sider, hvor du kan søge på inspiration til haven. Gå ind på nogle af disse inspirations- og livsstilssider eller apps, og gå på opdagelse i et hav af idéer. Nogle gange kan det være en hel haves look, der fanger dig, andre gange kan det være blot én enkelt detalje. Dette er en god måde at forestille sig og visualisere, hvordan haven faktisk skal komme til at fornemmes og føles og se ud i sidste ende. Billeder af haver giver idéer om, hvordan atmosfæren er i de virkelige haver, og dette kan du så prøve at kopiere eller lade dig inspirere af i din egen have. Måske finder du noget, som du aldrig ville have tænkt over på egen hånd, men som du elsker og synes er en helt perfekt tilføjelse til din drømmehave.