5 grunde til at vælge en varmepumpe som din opvarmningsløsning i din bolig

Der er ikke nogen tvivl om, at varmepumper er en af de helt store konkurrenter, når vi taler om opvarmningsløsninger til boligen. Varmepumper er nemlig forholdsvis nemme at installere og så er de ikke så pladskrævende.

Derudover, så er de utroligt effektive til at varme boliger op med, uanset hvilken type af varmepumpe, man vælger.

Hos Mariendal har du mulighed for at købe en varmpumpe til din bolig, uanset om den skal bruges til helårshuset eller sommerhuset. Det kræver en VE-godkendt installatør at installere en varmepumpe, hvorfor det er vigtigt, at du tager fat i nogle professionale installatører til at hjælpe dig med at få den installeret korrekt.

Vi har listet 5 grunde til, hvorfor du skal vælge en varmepumpe, som din opvarmningsløsninger herunder:

 

Grunde til at vælge en varmepumpe

  1. Du kan få bedre indeklima med en varmepumpe.

Grunden til dette er, at en varmepumpe cirkulerer luften i rummet, så den ikke bare står stille i boligen. Det er nemlig fugt og en lav rumtemperatur, der ofte opstår i sommerhuse, som er grunden til dårligt indeklima og ofte også en dårlig lugt.

En varmepumpe sørger nemlig for at cirkulere luften rundt i rummet, således dette problem ikke opstår.

 

  1. En varmepumpe er bedre for miljøet og er derfor en bæredygtig varmeløsning.

Til forskel fra fossile brændstoffer som kul, gas og olie, der udvinder meget CO2, så anvender en varmpepumpe vedvarende energi til sit energiforbrug. Det vil sige, at den anvender energi, som allerede findes naturligt, herunder energi fra vinden og jorden, til at producere mere energi.

Den anvender netop energi, som aldrig slipper op.

 

  1. Der findes tre forskellige typer af varmepumper, hvorfor det er muligt at finde en løsning, der passer præcis til dine behov.

En luft til luft varmepumpe er en perfekt løsning til sommerhuset, fordi det er den nemmeste type at installere og så producerer den både varme og kulde, så den også kan bruges de varme sommermåneder.

Luft til vand varmpumpen og jordvarmepumpen er til gengæld perfekte til helårshuset. Om det skal være den ene eller den anden afhænger dog af husets størrelse og planløsning.

 

  1. En varmepumpe kan give dig en besparelse på varmeregningen.

En varmepumpe kan faktisk give dig en besparelse på op til 50 % af dit nuværende varmeforbrug, uanset hvilken varmepumpe, du vælger.

Det kan godt være en dyr fornøjelse at få installeret en varmepumpe i sin bolig, men investeringen vil under alle omstændigheder være tilbagebetalt efter få år, når man får så stor en besparelse på varmeregningen.

 

  1. Du har mulighed for at få tildelt et tilskud til din varmepumpe.

Du kan søge om et tilskud til din varmepumpe fra Energistyrelsen, hvis du udskifter din nuværende varmeløsning med en luft til vand varmepumpe eller jordvarmepumpe.

Tilskuddet afhænger af boligens størrelse og energimærkningen på varmepumpen.