Står du og skal til at bygge nyt hus? Eller trænger taget på dit gamle hus til en udskiftning? Og er du mon i tvivl om, hvilket materiale dit nye tag skal være i? Så læs med her og bliv klogere på, hvorfor skifertag kan være den rette løsning for dig.

Skifer er en natursten som dannes af en masse tynde lag af ler og den findes i naturen i rigelige mængder, hvorfor skifer er et meget bæredygtigt valg. Skifer bruges i høj grad til tagdækning, men kan også bruges til fliser.

Materialet skifer er ofte en lidt større omkostning end for eksempel et stål- eller tegltag, men til gengæld er et skifertag et meget solidt tag, som kan holde mange år fremover. Ud over et solidt tag, får du også et visuelt pænt resultat og mange mener, at det er en af det pæneste tagtyper der findes i landet.

5 grunde til hvorfor skifertag er dit foretrukne tag

  1. Skifertag har en rigtig lang levetid og materialet går sjældent i stykker. Netop derfor betegnes skifertag som en af de tagtyper, der har den længste levetid af dem alle.
  2. Det er et tag, som ikke sætter særligt store krav til hvordan konstruktionen under taget er lavet, som det for eksempel ses ved et asfalt- eller tegltag.
  3. Et skifertag er rent visuelt et smukt og æstetisk tag, der passer godt til de fleste huse der findes i nutidens Danmark. Man kan derfor med fordel vælge skifer til dit nye tag, hvis du ønsker at dit hus fremstår mere elegant end andres.
  4. Skifer er godt for miljøet. Bæredygtighed vinder mere og mere frem i verden og folk bliver mere og mere bevidste om, at vælge de bæredygtige materialer. Da skifer findes naturligt i naturen, gør det, at denne form for tag, er et godt valg, hvis du vil tænke på miljøet. Og hvem vil ikke gerne det?
  5. Det er nemt at finde kyndige og dygtige fagfolk med mange års erfaring, til at levere og montere dit nye tag. At montere skifertag kræver en rolig hånd og finesse, derfor er det et plus at du nemt kan finde autoriserede folk, der ved hvad de laver.

Held og lykke med dit nye tag!