Mange personer bliver i dag fascineret af arkitekttegnede hjem, når de går forbi dem på deres vej.  Det er ikke altid, at de vender hovederne hos nysgerrige blikke, men i mange tilfælde gør de. I nogle tilfælde kan du støde på nogle helt specielle og interessante arkitekttegnet huse. De kan have former, stilarter og mønstre som skiller sig meget ud blandt de mere almindelige og omkringliggende bygninger.

Der kan her være mange ønsker og drømme til sit eget hjem, hvilket kan komme til udtryk på et hav af mulighederne. Det kan dække et have af følelser lige fra prestige, kreativitet, skille sig ud til meget mere. Ens hjem er ligesom en selv, da det afspejler i høj grad ens personlighed, hvorfor det er en meget individuel ting.

Faktorer der kan koste dig

Er du helt fanget af tanken om at bo i et arkitekttegnet hjem, bør du gøre dig nogle særlige overvejelser. Overordnet koster arkitekttegnede huse ligesom mange andre huse betydelige summer penge. Dog er det ikke ensbetydende med, at du skal op og være mange multimillionær for at kunne få nøglerne til sådan en type hjem.

Arkitekttegnede huse bør ses som en langtidsinvestering, som kan have en stor indflydelse over din privatøkonomi i mange år frem. Når du har fået klaret med dig selv, hvad dit ønskede budget er og eventuel finansiering, er det tid til at kigge på, hvad der bidrager til prisen på sådan en type hus.

Arkitekttegnede huses pris afhænger i mange tilfælde af:

  • Beliggenhed (hvis du ikke har en grund selv til gode)
  • Hvor mange rum
  • Hvor mange m^2 hele ejendommen skal være
  • Størrelserne af rummene
  • Antallet af rum
  • Hvor mange etager
  • Hvilke materialer der skal bruges

Som udgangspunkt jo mere du skal have lavet, jo dyrere bliver det også for dig. Ligeledes gør det samme sig gældende med valget af materialer. Det handler derfor om at være strategisk i din planer, ønsker du at spare betydelige summer, handler det også om at kigge på husets fremtidige forbrug i form af gas, varme og el.

Træhuse en miljøvenlig arkitekttegnet løsning

Når det kommer til mere økonomiske valg, som samtidigt også er miljøbevidste, kan arkitekttegnede træhuse være en ideel løsning. Træ er som udgangspunkt et væsentlig billigere og lettere materiale at bygge med i forhold til beton. Dette skyldes at beton skal fremstilles gennem nogle forskellige processer, hvilket kan tage tid og kræve særlig byggeteknisk indsigt.

En anden faktor er at træ bruger udleder ikke noget CO2 eller bruger noget energi for at blive brugt i byggeri, hvilket er omvendt med beton. Derfor kan træ være den løsning, som passer dig med miljøvenlige tanker bedst. Det er hertil muligt at få bygget lavenergihuse ved hjælp af træ, hvilket kan give dig betydelige besparelser, når det kommer til husets fremtidige forbrugs udgifter.