Når det kommer til lamper til spisestuen, er der som regel et behov for godt lys. Det er her vi indtager vores måltider, det er her vi sidder og hygger når der er gæster på besøg og det er generelt også her, at mange af hverdagens små gøremål bliver gjort. Dette kan være arbejde hjemmefra, skolearbejde og opgaveskrivning for teenageren, eller fælles lektiehjælp. Alle disse aktiviteter kræver et godt lys, så derfor er de super vigtigt, at de lamper man har i spisestuen giver det.  I denne artikel kan du læse om hvilke lampetyper der egner sig bedst som spisebordsbelysning eller til spisestuen generelt.

Glaspendler til spisestuen

Når vi snakker belysning er der en masse forskellige muligheder – belysning ti spisestuen er naturligvis ingen undtagelse. En rigtig populær lampetype, vi ser i de danske spisestuer er glaspendlen. Glaspendler laves i en masse forskellige størrelser og former og produceres ligeledes i mange forskellige farver. Dette betyder, at der altid vil være lidt til hver en smag, hvilket er en af grundene til at glaspendler ses i så mange af de danske hjem. Selve glasset på glaspendler kan også være i forskellige nuancer af samme farve, eksempelvis klar, røgfarvet, opal hvid eller matteret. Med en glaspendel har du stor frihed til at vælge lige præcis den lyskilde du ønsker. Da lyskilden kan ses gennem lampens skærm, vil den sprede lyset ud til resten af lokalet. Ønsker du derfor et varmt og hyggeligt lys, kan du med fordel vælge en mild og varm pære som giver et dekorativt lys til resten af din spisestue. Vil du derimod hellere have et mere kraftigt og funktionelt lys, kan du vælge en skarpere pære, og så vil dette i stedet være din spisestues primære lys

Metalpendler til spisestuen

En anden pendel som vi ser som en af de mest populære spisebordslamper er metalpendlen. Ligesom glaspendlerne, kan man få metalpendler i mange forskellige, former, størrelser og farver. Det industrielle udtryk i boligindretningen er blevet en langt større del af de danske hjem de seneste år og metalpendler ses ofte som et element til at hjælpe med dette look. Metalpendler har den fordel, at man kan sætte en ligeså kraftig lyskilde i som man ønsker, uden at blive blændet, da lampens metalskærm sørger for, at lyset kun peger i nedadgående retning.

Om du er mest til glaspendler eller metalpendler, er et meget individuelt valg, men de er begge nogle meget populære valg i de danske hjem og har bestemt også begge sin plads i spisestuen. Hvis du har brug for et spredt lys i en større del af lokalet, vil glaspendlen formodentlig være dit foretrukne valg. Ønsker du et skarpere lys over spisebordet, vil metalpendlen være den bedste lampe til din spisestue.