Hvad skal jeg dog med en dykpumpe? Tænker du måske, da du næppe har større mængder vand i din bolig, som skal flyttes på … endnu. Men rammer et skybrud uheldigt eller oversvømmes kloakken, så du pludseligt står med vand i kælderen, så er det rart at kunne få vandet ud i en fart, inden det forårsager for mange skader på bygninger og indbo. Hvis flere husstande er ramt af oversvømmelse på samme tid, så kan det ikke forventes, at dit forsikringsselskabs skadesservice kan rykke ud samme dag, som skaden opstår.

En dykpumpe er utrolig let at betjene

De fleste dykpumper er så lette at betjene, at du blot dykke den under vandet, hvorefter den begynder at suge vand. Sørg for at slangen leder vandet et sted hen, hvor det kan ledes væk, så det ikke bare løber ind igen. En dykpumpe arbejder automatisk på grund af en svømmeflyder, som styres af vandstanden. Derfor behøver du ikke at tænke på strømforsyning. Selvom de ikke er ret store, så kan de faktisk flytte utroligt mange liter vand i timen. Det afhænger naturligvis af pumpens og slanges kvalitet og størrelse, hvor mange liter den enkelte kan tage.

Hvilken dykpumpe skal jeg vælge?

Der er mange dykpumper at vælge mellem, og det er derfor en god idé at gøre det klart, hvad dit behov for pumpen er. Skal den kunne tømme en pool, dræne en udendørs fiskedam, tømme kælderen for vand efter skybrud, eller er det mindre mængder vand, som den skal klare? Skal der tømmes store mængder af vand, så skal du have en med god kapacitet og i en god kvalitet. Er behovet mindre, kan du nøjes med en billigere model. Hvis du hav en branddam i nærheden eller lignende, så kan det være godt med en model, hvor der følger en brandslange med.

En god dykpumpe til det hele er en god sikkerhed for boligejeren

Hvis du har et hus med en pool eller lignende, så er det en god sikkerhed at have en dykpumpe samt en brandslange til. Så er du godt hjulpet både hvis der skulle opstå oversvømmelse i kælderen, opstå en ildebrand i huset og når vandet i poolen skal tømmes. Altså alt i alt en ret fornuftig ting at have som boligejer, og rigtig dejlig at have, hvis du aldrig får alvorligt brug for den.