Varmepumper er en god løsning kan være en stor debat. De koster jo penge, så hvorfor er det lige man sparer. I denne artikel vil man fokusere på fordele, og ulemper for varmepumper, og der vil blive set på om det kan betale sig ved at fordelene overgår ulemperne, og om fordele kan betale prisen hjem. At få en varmepumpe kræver en et investeringsbeløb, men kan man spare på det over en periode, så har varmepumpen altså en mulighed for at kunne betale prisen hjem.

 

Varmepumper har den fordel, at det forbedre indeklimaet i din bolig. Dette er fordi at varmepumper tager luften og skubber den rundt. Dette betyder at der dannes artificial luft. Denne luft fra varmepumpen gør indeklimaet bedre. Når man oplever at indeklimaet er dårligt, er det som de fleste gør at åbne vinduet. Varmepumpen gør det samme, og er en større fordel et sted hvor der ikke er vinduer. På denne måde, så kan man få et bedre indeklima.

 

 

Det er helt klart en smart løsning at få en varmepumpe til vinterperioden, men selv om sommeren, så er der faktisk en fordel ved at få en varmepumpe. Det ikke totalt meget sommer vi har i Danmark. Det er dog stadig nok til at vi har nogle varme uger. Specielt for danskere, så kan det føles rigtig varmt nogle gange, fordi man lige er gået igennem en lang og kold vinter. I sådanne situationer, så kan man også bruge varmepumpen som sin egen aircondition i sommerperioderne. Dette er fordi at varmepumpen puster luft, og den kan indstilles i sommerperioden til at kunne virke kølende i sommerperioden.

 

 

Varmepumper fordele

 

Vandbårent varmesystemer kan være svære at have at gøre med. De er meget mere problematiske at problemløse, og det kræver ikke man har et vandbåret varmesystem, så som f.eks. radiatorer og gulvvarme. Derfor er det en fordel at varmepumper ikke er et vandbåret varmesystem, men køre på nogle andre præmisser.  På denne måde undgår man problemer med varmepumper, som man kunne finde med vandbårent varmesystemer.

 

Tilbage i tiden brugte næsten alle brændeovne. Dette var fordi, at det var den eneste løsning som kunne varme huset op. Det var også let at finde brænde, og selvom der var arbejde i at finde sin brænde til huset, så var det nødvendigt at få gjort. Brændeovne udleder meget co2, og det er dårligt for klimaet. I dag er det langt billigere at bruge en varmepumpe, end en brændeovn. Dette er en klar fordel for at købe en varmepumpe. Modstroem tilbyder varmepumper som er billigere end brændeovnen, og de går meget op i den grønne omstilling, og det burde man også. Dette er fordi at den energi vi benytter i dag ikke er bæredygtig.