Solcelleanlæg bliver mere og mere populære blandt danskerne, og du kan næsten ikke køre på en dansk villavej uden at se en masse huse, hvorpå der er en masse fine solcelleanlæg. Når du skal vælge solcelleanlæg til din egen bolig, er der flere forskellige ting, du skal tænke over, og dette kan hurtigt blive overvældende. Læs derfor med her og få en guide til hvordan du finder ud af, hvilket solcelleanlæg du skal have.

Hvilke typer solceller findes der?

Der findes mange forskellige typer solceller, og det danske marked boomer derudad med mange forskellige former for solcelleanlæg. Der findes for eksempel det populære solcelleanlæg, der er lavet af monokrystaller. Denne form for solcelle er sammensat af celler, der monteres på et gitter af metal og fungerer som et kontaktnet. Disse celler monteres ofte på en hvid baggrund, som reflekterer lys, der trænger gennem cellerne, så cellerne kan afkøles. Der er mange muligheder! Find det solcelleanlæg, der passer til dig.

Hvilke solceller er bedst?

Når du skal vælge dit nye solcelleanlæg, er der mange faktorer, der spiller ind. Det kan for eksempel være prisen på solcellerne, designet af solcellerne og størrelsen på solcelleanlægget. Ligesom i så mange andre brancher, er der også mærker indenfor solceller, der leverer mere strøm end andre. Når du skal vælge de perfekte solceller, og det perfekte solcelleanlæg, skal du blandt andet kigge på ”tolerance output” på databladet. Dette viser, hvor meget panelerne på solcellerne må afvige fra den maksimale ydeevne. Disse intervaller kan variere meget fra mærke til mærke og fra producent til producent. For at du skal kunne finde det bedste solcellemærke, skal du undersøge markedet og få stillet en masse relevante spørgsmål til producenten og forhandleren.

Hvor stort skal solcelleanlægget være?

Det er meget individuelt og op til dig selv at vurdere, hvor stort dit solcelleanlæg skal være. Når du skal vælge størrelsen på dit solcelleanlæg, er det først og fremmest vigtigt, at du kender kvaliteten og størrelsen af dit tag. Du skal være helt sikker på, at taget på din bolig kan bære dit solcelleanlæg – det ville nemlig være enormt ærgerligt at få et solcelleanlæg i hovedet, når du sidder midt i en filmaften. Det er blandt andet vigtigt, at solcelleanlægget ikke bliver for stort, da du så ender med at eksportere størstedelen af den strøm, du producerer. Dette kan ende med en meget lang betalingstid på solcelleanlægget.

Held og lykke med dit nye solcelleanlæg!