Er du en af dem, der har en frodig have, som du er stolt af? Mange personer finder sindsro og et stort behag i at kultivere deres have og dyrke livet i deres uderum. For nogen er deres uderummet et helligt domæne, en form for personlig paradisets have.

Der er store forskellige i, hvor meget arbejde der bliver puttet i hver have. Nogle haver pusler af liv i forskellige farver og eksotiske udseender. Men fælles for mange haveejere, er at havens beplantning er noget af det allervigtigste.

Ikke alle er lige slemt udsatte

Afhængigt af hvor i landet man befinder sig, kan der dog være farer der lurer. Mange boligejere der tæt på nærliggende skovarealer, oplever til tider indtrængen fra dyrevildt i deres have. En frodig og grøn have anses oftest, for at være et oplagt mål for gnavning og græsning. Løbende plyndringer og spisninger af havens grønt, kan være med til at gøre ens havedrøm til havemareridt.

Små frugttræer, buske, planter og blomsterbede er populære mål blandt dyrevildt, harer, gnavere og lignende. Er du træt af at opleve, at din have bliver spist, findes der et par muligheder, som du kan gøre bruge af til at sikre dit grønne paradis.

Hegn og hegn

En af de typisk tiltag vil være at op sætte et hegn i dit uderum, på den måde kan komplicere indtrængen og reducerer risikoerne for spisning af havens grønt. Det er dog ikke alle der ønsker at indhegne hele deres have. Dette kan oftest skyldes personlige årsager eller at haven allerede har en form for indhegning, for eksempel i form af levende beplantning.

Nogle haveejere fortrækker hække som indhegningsløsning. Det er dog ikke alle hække der er lige gode til at værne sig om det grønne i haven, hvorfor i sådan et tilfælde kan være meget strategisk at gøre brug af et trådhegn såsom en volierenet hegnsløsning. Dette er en særlig form for trådhegn, der kendetegnet for at være robust. Grundet dets robusthed egner volierenet sig særligt godt som midlertidig indhegning.

Du kan her opsætte trådhegnet foran havens levende mur eller foran planter. Trådhegnet vil her agere som et ekstra lag sikkerhed til planterne. På den anden side er det ikke alle, der synes at det er særligt flot at indhegne deres planter, hvorfor du kan indhegne haven med det, således at du har et normalt areal indenfor indhegningen. Trådhegn er typisk billigere end normale hegn, og kan samtidig være mindre i øjenfaldende, hvor for de egner sig perfekt som en midlertidig hegnsløsning. Du kan nemlig altid fjerne dem efter at dine planter, buske og lignende har vokset tilpas store, uden at de længere står til fare for spisning.