Har du hørt om rope access før? Rope access er navnet på en rebteknik, som håndværkere bruger, når de skal udføre håndværkerarbejde på højt placerede eller svært tilgængelige steder. Det er en teknik, som stammer fra England, hvor håndværkere på boreplatformene havde brug for en mere fleksibel og billigere løsning end den traditionelle stilladsløsning, som man havde anvendt hidtil.

Nogle af håndværkerne begyndte at eksperimentere med at hejse sig selv op i reb, og derfra udsprang erhvervsklatring som i dag er bedre kendte som rope access.

 

En billigere løsning

Det bedste argument for at vælge rope access over konventionelle stilladsarbejdere er, at der er rigtig mange penge at spare, når du vælger en industriklatrer, fremfor en stilladsarbejder. Håndværkere der anvender kran og stillads bruger mange timer på opsætning af udstyr, og så betaler du også for leje af de forskellige stilladser.

Ved rope access kommer håndværkerne ud uden det store udstyr, og anvender kun reb til at hejse sig selv op med, ligesom de også kun bruger reb til at navigere rundt på facaden og udføre deres arbejde. Du slipper derfor for store, larmende kraner foran din bygning, samt klodset stillads, der fylder meget og fylder foran din bygning i al den tid, håndværkerne arbejder på din facade.

 

En mere fleksibel og effektiv løsning

Udover at du sparer penge, så får du også mere arbejde for dine penge. Industriklatrere kommer nemlig nemt og effektivt rundt på bygninger og arbejdsfacader, uden at blive holdt tilbage af et klodset stillads. Med andre ord giver rebets store bevægelsesfrihed meget mere rum for håndværkeren, så han/hun kan udføre sit arbejde mere effektivt.

Dermed får du ikke kun en lavere regnings fra håndværkerfirmaet, men også et bedre resultat, da håndværkeren i reb kan udføre sit arbejde under bedre forhold end en stilladsarbejder. Det er altså både en billigere, smartere og mere praktisk løsning for dig, der har brug for reparation, rengøring eller anden vedligehold af din bygning.