Står du til at købe en nybygget bolig? Boligkøb er en af livets største beslutninger, der har en betydelig påvirkning på ens økonomiske liv i mange år. Nybyggede boliger i form af huse og lejligheder er blevet meget populært gennem årene, hvor man i dag kan finde nybyg byggeprojekter rundt omkring i forstæderne og landets store byer.

Nyt men ikke altid fejlfrit

Mange tror at nybygget boliger kommer uden fejl og/eller mangler, selvom dette er tilfælde mange gange, er det ikke altid sådan. Ikke alle byggeprojekter er ens i form af materialevalg forbrug og byggeteknik.

I nogle tilfælde kan byggeprojekterne være udsat for materialemangel, hvilket er blevet mere signifikant under corona pandemiens globale lockdowns. Men byggeprojekterne kan også være for hastet i form af deadlines. I andre tilfælde kan der være blevet udført sløset arbejde eller manglende deraf.

Alle disse faktorer, men særligt sidste nævnte kan have betydelige økonomiske konsekvenser for dig, som står til at overtage et din nybygget drømmebolig. Fejl der ikke er blevet opdaget før overtagelsen og tilsyn, kan have en stor betydning for pengepungen, da du som ejer står til at skulle udrede dem.

Professionelt håb forude

Ønsker du mere sikkerhed i din boligovertagelse, kan det være en stor hjælp at hente hjælp ude fra. Det er nemlig langt fra alle, der har den nødvendige tekniske viden og indsigt til at kunne evaluere en bygningstilstand. Herunder en faglig relevant uddannelse eller erfaring til at bakke dem op.

Du kan her gøre brug af to metoder til at få komplet sikkerhed over din bolig. Den første metode er at uddanne dig omkring boligen og dens tilstandsrapport. Det kan nemlig være klogt at undersøge tilstandsrapportens forskellige punkter, men også at inspicere boligen fysisk. Det kan dog anbefales at gøre brug af denne metode, som en ekstra sikkerhed og ikke udelukkende gøre brug af den.

Den bedste løsning, når det kommer til at få sikkerhed, er at hente hjælp fra en byggesagkyndig. Dette er professionelle fagfolk der har erfaring og en uddannelsesmæssig baggrund indenfor byggeri, byggeteknik og konstruktion. De er en betydelig hjælp, når det kommer til at inspicere boligens tilstandsrapport, samt undersøge boligen for eventuelle fejl og mangler.

På den måde kan du undgå faldgruber, der kunne være ved din nybygget bolig og dermed undgå at betale eventuelle dyre domme for at udrette skaderne eller mangler.

En byggesagkyndig er ligesom andre professionelle fagfolk, personer som man hyrer til at hjælpe. Du skal dog ikke frygte for at de prøver at sælge dig renoveringsprojekter eller lignende, da de er uvildige personer, hvis interesse er at hjælpe dig gennem din boligrejse. Selvom de koster penge at hyre, er det hver en krone værd, hvis du vil have komplet sikkerhed.