Hvis du kan oplade en elbil (eller plug-in hybrid) derhjemme, får du dobbelt fordel af at have den mest bekvemme og billigste måde at oplade din bil på. Det er meget billigere at oplade en elbil derhjemme end at tanke en traditionel benzin- eller dieselbil, ifølge vores beregninger. Det er helt klart mere bekvemt og næsten helt sikkert billigere (medmindre du konsekvent kan bruge gratis opladningspunkter) end at bruge offentlige opladere.  Læs videre for at finde ud af alt det, du skal vide om at oplade din elbil derhjemme, herunder hvilken type oplader du har brug for, hvordan du fremskynder opladningen, og hvor meget det koster at installere en oplader.

Kan du oplade en elbil derhjemme? Du skal bruge en parkeringsplads uden for vejen, f.eks. en indkørsel eller en garage, og du skal kunne få strøm til den. Du skal også have installeret en wallbox – medmindre du ønsker at bruge 30 timer på at lade din elbil op i 30 timer via et standard tre-polet stik. I takt med at flere og flere mennesker investerer i elbiler, med det kommende forbud mod benzin- og dieselbiler i 2030 og afhængigt af hvor du bor, kan opladning uden for vejene øge værdien af dit hjem. Brug for en ladestation til hjemmet? Så kig på billigladestationer.dk og se markedets største udvalg af vægladere til lave priser.

Kan du tilslutte en elbil til en almindelig stikkontakt? Det kan du, men det vil du ikke have lyst til. En almindelig 2,4 kW tre-polet stikkontakt betyder, at du skal regne med meget, meget lange opladningstider – over 35 timer afhængig af bilen. Det svarer til en hel arbejdsuge, hvor du skal bruge mange timer på at oplade batterierne. Du vil gerne skære ned på disse opladningstider ved at få installeret en wallbox-oplader. Du skal også undgå at trække en ledning på tværs af gaden som på billedet nedenfor. Selv om du kan købe ledningsdæksler, skaber det stadig en snublefare, og nogle lokale myndigheder vil tage afstand fra det.