Har du arvet et hus, og står du nu med en bolig, som du skal til at tage dig af? Det kan allerede være hårdt i forvejen, når man har mistet én, man holder af. Derudover er det hårdt, at man skal skille sig af med noget, som man måske har et tæt forhold til. Der kan være meget sentimental værdi i et hus.

 

Når det skal sælges

Når huset skal sælges, så er det klart, at det er nemmere at få det solgt, hvis huset står flot. Det er klart, at huset ikke er flot repræsenteret, hvis der er en masse rod og genstande rundt omkring i huset. Derfor er det din opgave at gøre huset klar, så det kan sælges videre. Der er mange ting, der kan gøres.

 

Er der genstande, der er noget værd?

Det er ikke altid, at man selv ved, hvad der kan have værdi i huset. Men derfor er det heldigt, at der er andre, der kan hjælpe dig med at vurdere det. Dødsbo købes her og du kan få nogle professionelle til at komme ud for at se på de genstande, der findes i dødboet. Der er ingen grund til, at du smider noget ud, hvis det har en værdi. Så kan du lige så godt sælge det videre, så det ikke bare er huset, som du får penge for.

 

Skal du selv bo i huset?

Det kan også være, at du selv gerne vil flytte det ind i hus, som du har arvet. Hvis det er tilfældet, så kan det også i mange tilfælde være, at huset har brug for en renovering. Flytter man ind i et dødsbo, så er det ofte en bolig, hvor der ikke har været meget fokus på vedligeholdelse de seneste år. Det er klart, at det koster penge med en renovering, men du skal til gengæld ikke betale for et hus.

 

Det er vigtigt, at man kommer videre

Det er altid hårdt, når man mister én, man holder af. Men det er også vigtigt, at man gør det, man kan for at komme videre. Her kan det f.eks. være en stor forløsning, når man får solgt det hus, som man står tilbage med. Det kan være hårdt, hvis man skal blive ved med at have huset liggende. Mange siger, at det føles som om, der falder en sten fra deres hjerte, når de får solgt huset.