Energioptimering er en relevant måde at øge afkastet på, hvis du arbejder med ejendomsinvestering. Med færre omkostninger tjener du flere penge.

 

Når du tænker energioptimering i ejendomsinvesterings-regi, så skal der ligge en pragmatisk kalkule bag dine investeringer. Hvis du bruger 100.000 kr. på at spare 2.000 kr. om året i din varmeregning, så har du en tilbagebetalingstid på 50 år på din investering. Det giver ikke mening. Men kan du finde noget, der betaler sig hjem på 3, 5 eller 7 år, så er det noget helt andet. Her er en top 3 over ofte relevante energioptimeringer, når du arbejder med investering i fast ejendom:

 

Varmepumpe

 

Nye huse bliver ofte bygget med en varmepumpe, og det er på grund af god økonomi. Varmepumper udmærker sig også ved at kunne blive monteret efter at et hus er bygget, hvor det er svært med fx jordvarme. 

 

Hvis boligen lige nu opvarmes af elvarme eller et oliefyr, vil en varmepumpe sandsynligvis være et økonomisk attraktivt alternativ. En stor varmepumpe kan godt koste 100.000 kr. eller mere at implementere, men stadig tilbyde en tilbagebetalingstid på 10 år eller under og altså en forretning på 10 % om året på din investering.Det får du ikke mange andre steder!

 

Solceller

 

Investerer du i erhvervsejendomme og har du store og flade arealer – fx en mark eller et stort tag – kan det være relevant at kigge på solceller. Det bliver bedre med skala og er ikke så ofte relevant i en enkelt lejlighed eller et lille hus, men særligt i de store erhvervsprojekter kan du spare mange penge.

 

Hulmursisolering

 

En altid fantastisk energioptimering til lidt ældre boliger – ofte mere end 25-30 år gamle – er hulmursisolering.

 

Med hulmursisolering sprøjter du isolereden materiale ind i hulrummet mellem dine mure. Det koster ofte 5-10-15 tkr. i et almindeligt hus, men vil øjeblikkeligt spare dig for mange tusinde kroner i varmeregningen. Det er måske investeringen med den hurtigste tilbagebetalingstid. Et fantastisk sted at starte, hvis du har investeret i en ældre bolig.