Har du også en forkærlighed for gamle ting? Det kan være at du er en af de mange danskere, som elsker at gå på jagt i de mange genbrugsbutikker, der findes rundt om i landet. Det kan også være at du bare er fascineret af en bestemt tidsperiode, og derfor foretrækker ting der var moderne dengang. En af de ting som aldrig helt går af mode, uanset hvor gamle de er, er sofaer.

Der er ikke noget der kan bringe nyt (gammelt) liv til et hjem, som en ny sofa. Moderne sofaer kan dog ofte være lidt kedelige at se på, hvorimod de gode gamle sofaer, er fyldt med fede farver og mønster. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du finder en lækker retro sofa, til at udsmykke din stue og dit hjem.

Tag i genbrugsbutikker

Når man skal finde retro sofaer, så er det mest oplagte sted at lede, i en genbrugsbutik. Der findes genbrugsbutikker i stort set alle danske byer, så hvis du ikke har held med at finde den helt rigtige sofa i din by, kan du bare tage et smut til nabobyen og gå på jagt der. Der er stor chance for at du finder det du søger.

Tag på genbrugspladsen

Hvis man nævner at man har fundet sin sofa på en genbrugsplads, så tror mange fejlagtigt at der er tale om skrald. Tværtimod, så er mange af de ting som der bliver kørt på genbrugspladsen i forholdsvis god stand, eller kræver blot mindre reparationer. Møbler står i en container for sig selv, og er derfor ikke blandet med andre former for affald. Derfor er det sjældent at man ser en beskidt og ulækker sofa på en genbrugsplads.

Søg på internettet

Der er gået mode i at sælge sine gamle ting, og flere og flere danskere har opdaget hvor nemt det er, at sælge sine gamle ting på internettet. Der findes flere forskellige måder man kan sælge sine gamle og brugte ting på. Den klassiske er, at lave en annoncer på hjemmesider som for eksempel Den Blå Avis, eller Guloggratis.

Man kan også bruge Facebook til at lave salgsannoncer, men der hvor man finder de virkelig gode fund, er rundt omkring i de forskellige grupper på Facebook. Der findes grupper om stort set alle emner, så der findes med garanti også en grupper for retro møbler og andre gamle ting, der har fået nyt liv på grund af en trend. I mange bygrupper, i hvert fald i dem der tillader salgsannoncer, kan man tit finde nogle rigtig gode ting, til stort set ingen penge. Man kan endda være så heldig, at tingene bliver givet væk gratis.