Når det kommer til skrot, så er der nogle ting, som man kan gøre for at gøre det mere miljøvenligt. Man kan f.eks. sikre sig, at det bliver genbrugt og ikke bare ender i et forbrændingsanlæg.

 

Undgå skrot

En mulighed for at undgå skrot er selvfølgelig at undgå at købe produkter med et højt miljømæssigt aftryk. Hvis man f.eks. kigger på en Mac vs. PC-strid, så er der nok flere, der vil mene, at Mac har et mindre miljømæssigt aftryk end en PC. Det er selvfølgelig et personligt valg, men det kan man jo altid overveje inden man handler.

 

Altid muligheden for genbrug

Man kan også altid forsøge sig med genbrug på en eller anden måde. Hvis man har et gammelt tv eller computer, som ikke virker mere, og derfor skal smides ud af døren, kan man altid tage den med til den lokale genbrugsbutik eller ved at genanvend skrot. Her vil de enten tage det imod eller hjælpe med at finde en anden løsning. De fleste steder er de glade for at få elektronik og computere imod et gebyr eller en gavekort. Det er altid bedre end at smide det ud eller brænde det.

 

Find den rette genbrugsbutik

Hvis man gerne vil finde den rette genbrugsbutik, så er der flere ting man skal have med i sin overvejelse. Den første ting er uden tvivl gebyret for at aflevere tingene hos dem. Derudover kan du overveje, hvor let det er for dig at få komme til genbrugsbutikken – hvilke transportmuligheder har du? Har du mulighed for at transportere det du gerne vil af med til genbrugsbutikken? Og sidst men ikke mindst; hvor gerne vil du have den pågældende genbrugsbutik skal findes i dit område? Det er selvfølgelig ikke alle typer af genbrugsbutikker, som alle har adgang til – specielt ikke, hvis det er en online butik.

 

Overvej om du kan hjælpe andre?

Hvis du har en højere form for teknisk kunnen, så kan du måske hjælpe andre end dig selv med at undgå skrot. Hvis du f.eks. kan hjælpe en ven med at få et gammelt kabinet til at fungere igen, så kan du være med til at sikre, at vennen ikke bare skal smide det ud og i stedet får et stykke skrot genbrugt. Du kan også altid starte et projekt, hvor du sørger for at gøre skrot til genbrug. Der er flere projekter rundt omkring i verden, som har fokus på at sikre, at tingene bliver genbrugt så meget som muligt.