Du har med garanti hørt rygterne.

Bilvask hjemme bruger væsentligt mere vand end når du vasker derhjemme og så er kemien, der bliver brugt også farlig.

Men:

Med moderne produkter, kan du nøjedes med kun at have en vaskespand (ca. 10-20 liter vand) og et polymerbaseret vaskeprodukt, der i teorien kan hældes ud i din græsplæne – komme til at vaske din bil sikkert og helt rent.

Metoden til bilvask med kun én spand er beskrevet af bilpleje-guide, hvor du også kan se video af hvordan du gør.

Her får du kort opsummering af hvad du skal bruge for at foretage en bilvask med meget lidt vand og hvordan det gøres:

Det skal du bruge til en billig bilvask

Til en billig bilvask hjemme, hvor du bruger meget lidt vand skal du bruge en vaskespand (gerne med en såkaldt Grit Guard), en vaskesmap (eller 10 stk. mikrofiberklude) og så skal du bruge en polymerbaseret autoshampoo, som f.eks. ONR.

Sådan gør du

Fyld vaskespanden op med f.eks. 10 liter vand. Fyld 50 ml polymerbaseret autoshampoo i, og kom mikrofiberklude eller svamp i spanden. Herefter vasker du simpelt bilen fra toppen af og ned. Når du har taget ét panel med svampen, tager du den ned i spanden og skyller den fri for snavs. Bruger du mikrofiberklude – så brug kun rene sider af kluden, og skift til en ny klud, når du har brugt alle de rene sider. Læg ikke de beskidte klude tilbage i den spand med rent vand. Derved sørger du for at der ikke kommer snavs fra vaskespanden op på bilen.

Du kan vaske både lakken, ruder og plastik med denne shampoo. Vil du vaske fælge, så tag det til sidst i din vaske proces.

Hvad gør polymerbaseret autoshampoo specielt?

Polymerbaseret autoshampoo indkapsler skidtet, så du ikke bare trækker det rundt på lakken, men risiko for at ridse bilen.

Brug det også indvendigt

Hvis du tager lidt fra og kommer i f.eks. en forstøverflaske, kan du sagtens bruge det til at rengøre bilen indvendigt – ruder, rat, instrumentbord og andet, der har behov for en opfrisker.

Få begrænsninger

Er din bil særligt beskidt, med store plamager af snavs på bilen, så bør du afskylle det værste skidt først, for at tilsikre at der ikke kommer ridser på bilen.

Når du er færdig

Når du er færdig med vasken kan du i teorien hælde restproduktet i græsplænen. Har du benyttet svampen, vil der naturligvis være lidt rester af hvad, der nu var på bilen, som vil komme med ned i græsplænen. Meget af dette er jo snavs som du har samlet op fra vejen, som du så sender retur til vejen igen.