I dag er strøm en vigtigere del af et hjem end nogensinde før. Vi bruger strømmen til at drive vores computere og telefoner, varme vores mad og oplyse de mørke aftener. Derfor er det også enormt vigtigt, at du sørger for en god og sikker elinstallation i dit hjem.

 

Desværre er det ikke noget, man selv hverken kan eller bør pille ved. Er du bange for at noget er galt med elinstallationen i dit hus, eller at eltavlen har for mange år på bagen, bør du derfor kontakte den lokale elektriker. De kan give et kvalificeret bud på, hvad der er galt, og hvordan du bør opdatere din elinstallation.

 

Start med automatsikringer

Et af de mest oplagte steder at starte er dog uden tvivl ved automatsikringer. De fleste har nok efterhånden oplevet at have koblet for mange apparater til en enkelt gruppe for så at se strømmen gå i hele hjemmet. Det skyldes sikringer. Den primære opgave for sikringer er nemlig at sørge for, at ledningerne og elinstallationen aldrig bliver overbelastet. Der findes dog forskellige typer sikringer.

 

Der findes de klassiske smeltesikringer, hvor en tråd smelter indeni sikringen, når den overbelastes. I dag findes der dog også såkaldte automatsikringer, der automatisk lukker ned for strømmen, hvis de får for mange ampere. Med automatsikringer i elinstallationen, kan du derfor nemmere koble et par ting fra for så at tænde for strømmen igen uden at skulle skifte sikringer. Det er altså en langt nemmere måde at have en sikker elinstallation. Find dine automatsikringer på https://bels.dk/elartikler/tavlemateriel/automatsikringer.

 

Vælg de rette automatsikringer

Spørgsmålet er altså ikke, hvorvidt du bør vælge automatsikringer, men i stedet hvilke automatsikringer du bør vælge. Her er det altid en god ide at vælge mærkevarer af god kvalitet. Det kunne for eksempel være automatsikringer fra Schneider. På den måde er du sikker på, at de er sikre og kan være en del af elinstallationen i mange år fremover.