Vi skal som samfund passer bedre på den biodiversitet, der gør hele livet muligt for os mennesker. Men inde i vores bolig er det nok de færreste af os, der vil elske at dele hjemmet med en hel håndfuld af andre dyrearter.

Derfor skal du her får viden om, hvordan din bolig bliver fri alle de kryb, som du ikke gider have i boligen. Det handler meget simpelt om at sørge for, de ingen mad kan skaffe til sig selv.

Hvis du slet ikke har nogen ide om, hvordan de overlever, er sidste udvej at ringe til en ekspert.

Krybene lister rundt i boligen

Det er en ubehagelig og næsten ulækker fornemmelse at vide, I ikke er alene i jeres bolig. Der myrer, kakerlakker, fluer og hvem ved hvad rundt i boligen.

De mange kryb lister rundt, mens I ligger og sover. Spørgsmålet er så, hvad i skal gøre ved det eller om I kan gøre noget ved det.

Bekæmpelse af myrer kan f.eks. være utrolig svært og meget belastende. Det giver langt fra sig selv, hvordan man skal få fjernet myrerne igen.

En myretue i nærheden kan huse flere millioner myrer. De kommunikerer ved at lægge slim, som kan guide andre myre ad samme stier. Derfor vil din bolig måske allerede være betragtet som deres nye territorie. De vil derfor være meget fjendtlige over for de mennesker, som bor i boligen.

Find deres næringskilde

Ligesom med enhver anden krigsførelse vil første step være, at I stopper deres forsyningskæde. Der er en årsag til, at myrerne har valgt lige netop din bolig. Hvis det var bananfluer, skulle de gamle madrester f.eks. fjernes oftere.

Nu er det myrer, så må I forholde jer til, hvad de spiser og hvorfor de henter det hos jer.

Det kan også være fordi, bestanden blot er virkelig stor i jeres boligområde af myrer. I så fald bliver udfordringen større med at holde dem væk for evigt.

Kontakt en ekspert

Særligt ved myrer er der sjældent simple løsninger. Derfor vil rigtig mange med myreproblemer i boligen skulle ende med at tage kontakt til en skadedyrsbekæmper.

Denne vil se boligen og området an og forklare jer, hvad udfordringen faktisk er. De har oplevet det før og ved derfor, hvad I skal gøre for at komme af med jeres myreproblem igen.