Grundet corona har mange af os fundet ud af at vi ikke har det optimale hjemmekontor, i hvert fald ikke et hjemmekontor som egner sig til længerevarende arbejde. Og det gør sig gældende især for dem af os, som ikke har et hæve sænkebord. Disse er nemlig en vigtig ingrediens i en ergonomisk arbejdsplads, og kan med muligheden for at rejse sig op, spare mange af os for sætningsskader i udsatte områder som f.eks. ryg, nakke og skuldrene. Men hvilket skal du lige vælge? For det kan være uoverskueligt at vælge, derfor vil nedestående indeholde en række overvejelser som du kan gøre dig inden du køber et hæve sænkebord. Du kan læse uddybende om dette her: https://kontor-inventar.dk/blogs/news/guide-hvordan-vaelger-du-det-rigtige-haeve-saenkebord

Placering

Den første overvejelse du kan gøre dig er placering, for de færreste af os har ubegrænset plads derhjemme, hvilket betyder at du kan blive nødt til at gå på kompromis med størrelse af hæve sænkebordet eller evt andre møbler derhjemme som optager plads. Når du har udset dig det perfekte sted til dit nye hæve sænkebord, så er det en god ide at måle op på forhånd. Dette skal du gøre efter størrelsen af bordplade, da alle understel til bordet er mindre end bordpladen.

Størrelse og form

Når du er nået så langt, så kan du formentlig indsnævre nogle muligheder. I hvert fald i størrelsen. Som udgangspunkt fås bordplader i 4 former. Enten den klassiske rektangulære bordplade, den vil typisk have det største udvalg i farver og materiale også, da det er den mest populære bordplade. Du kan også overveje en bordplade med centerbue, dens fordel er at du kan skubbe dig selv ind i bordet, og nærmest være omringet. Dette er smart hvis du f.eks. ikke har armlæn på din kontorstol, for så kan du her hvile armene på bordet. Sidst har vi højre- eller venstrevendt bordplade. Disse er en god måde at skabe ekstra plads bordplads på, de gør sig godt i hjørner.

Hvilket understel?

Her har du også en række overvejelser du skal gøre dig. De fleste hæve sænkebord løfter som minimum 80 kg, hvilket er mere end rigeligt for den almindelig bruger. Det er kun hvis du har brug for mere end 80 kg løftekapacitet at du skal være opmærksom på dette. Det der er mere relevant for den almindelig bruger af et hæve sænkebord er hæve sænkeintervallet. Bordene kører nemlig i varierende højde, men som udgangspunkt at hvis du har en højde mellem 165-190, så passer størstedelen af bordene til dig, da de kører i et passende interval. Er du derimod ikke i dette interval selv, så er det værd at være opmærksom på. For hvis du ikke er så er det rigtig mange penge at bruge på et hæve sænkebord du ikke får det optimale ud af.