Dette indhold er sponsoreret.

Er du klar til at omlægge dit liv til bæredygtige og grønne alternativer? Er du klar til at leve et grønnere liv, og endelig gøre ord til handling? Eller måske vil du bare begynde med træffe nogle få, men gode klimavalg. I så fald skal du læse videre i artiklen her. Du finder nemlig hjælp til, hvordan du kan leve et mere bæredygtigt liv, hvor klimaet og naturen tænkes ind i vores hverdag – både i de små og store beslutninger. Det skal nok sætte gang i en grønnere og mere bæredygtig tankegang.

Solceller og sedummåtte

Vi ved alle sammen godt, at de sorte energiressourcer skal udskiftes nu og ikke senere. Her er solceller en del af den løsning, som kan hjælpe naturen og klimaet. Samtidig sparer du en stor sum penge på ikke at skulle betale en dyr elregning hver måned. En anden smart løsning er sedummåtte. Det er græs på taget, som skal hjælpe din bolig, når vandet begynder at falde hårdere og hyppigere. Et grønnere udsyn har desuden en psykologisk betydning, samtidig med at taget kan optage CO2. Alle kan få sedummåtte på deres boligs tag, så længe du har tag overhovedet.

Bæredygtige initiativer til alle

Er du ikke helt med på de store indgreb i boligen, eller måske kan solceller og sedummåtte ikke betale sig for dig. Så har de generelle bæredygtige initiativer dog stadig stor relevans. Her er det ting som at køre mindre i alene i bil, undgå for meget oksekød og andre klimabelastende fødevarer, droppe tørretumbleren, undgå at smide mad ud. Ydermere har transport indflydelse på vores CO2-aftryk. Det slemmeste er flyrejsen og hurtigfærgen, som giver dit aftryk et meget trist, sort præg. Undgå det så vidt muligt. Langt hellere en lang biltur med fuld bil end bare én kort flyvetur.

Din kost kan vælges mere omhyggeligt ud fra, hvilke fødevarer der ikke har haft en langt og dyr transport. Generelt vil flere dansk producerede råvarer, som købes efter sæson, være mest klimavenlige. Hertil kommer, at oksekød har et slemt klimaaftryk, det samme med mejeriprodukter og svin. Elforbruget skal også overvejes og gerne ændres. Drop kogevasken og tørretumbleren, det er dyrt på elregningen og på klimaregningen. Til sidst skal al mad spises. Hvis du køber store mængder mad, som ender i skraldespanden, har du skabt et sort og dårligt madspild.

De tungere tiltag

Har du pengene, vil en elbil selvfølgelig også være en god løsning. Det kunne også være en ny ovn, køleskab og vaskemaskine, i stedet for at bruge gamle maskiner, som slider på din elregning og vores fælles klimaregning. Dertil kommer investeringer i at plante skov eller private opkøb af skovområder. Det kunne være et nyt og grønnere syn i virksomheden, hvor investeringer i den grønne omstilling foretages.